Prečo si nehnuteľnosť nepredávať sám a využiť služby realitnej kancelárie?

11.12.2018
Som dosť vyťažený človek a preto mám rád určité pohodlie. Napríklad v podobe kvalitných služieb. Poviem Vám to na príklade prezúvania pneumatík na aute.
 Sú muži, ktorí si sami radi prezúvajú auto na letné a zimné pneumatiky. Aj ja to viem urobiť a aj tak to nerobím. A hneď Vám poviem prečo.

Rád si zaplatím za službu, ktorá mi ušetrí čas aj peniaze. Tu je jednoduché vysvetlenie.
Na to, aby som si vymenil kolesá zimné za letné (alebo naopak) potrebujem náradie a priestor a potrebujem pre mňa to najdôležitejšie, ČAS.

A ja Vám teraz prezradím prečo je pre mňa svojpomocný spôsob nevýhodný.


 Začnem priestorom a náradím. Nemám garáž, aj keby som ju mal, chce to čas strávený pri prezúvaní.
 Mám náradie a to vyžaduje zručnosť, ktorú možno nemám takú, ako človek v pneu servise a teda mi to môže trvať dlhšie a to chce čas. Keď som v minulosti videl svojho známeho, ako celé dopoludnie na dvore menil kolesá. Ja radšej venujem 4 hodiny času pre mňa lepšej činnosti.

Preto idem do pneu servisu, kde mi za pol hodinu prezujú auto aj uskladnia pneumatiky. Takže som ušetril čas a zaplatil som 20€
 Niekto si možno povie. Že som mohol 20€ ušetriť. Ktovie, či by bolo až tak veľkým ušetrením, keby som 4 hodiny času prezúvania vymenil za ušetrených 20€

Pre mňa nie, ja si radšej za službu zaplatím a za 4 hodiny tak môžem zarobiť viac ako 20€ ktoré dám za službu odborníkom.
A takto som si ujasnil, že určite chcem služby realitnej kancelárie. Možno si ešte stále poviete, že veď si ten byt nejako predáte sami.

Tak Vám napíšem niekoľko úskalí, na ktorých sa môže predaj spomaliť alebo zastaviť.

  1. Čas. Máte svoju prácu a možno nemáte čas na manažovanie telefonátov a obhliadok.
    Profesionálny realitný maklér, ktorý má svoju prácu makléra rád, má čas presne pre Vás a Vašu nehnuteľnosť.
  2. Fotografie. Kvalitné fotografie predávajú. Rozmazané foto z mobilu alebo nejakého fotoaparátu, môže odradiť ľudí od záujmu. A tým sa môže z ponúkaného bytu stať ležiak.
     Makléri v kvalitnej realitnej kancelárii sú školení na vytváranie naozaj kvalitných fotografií.
  3. Virtuálna prehliadka nehnuteľnosti. Čo to je? To je, skoro ako keď sa prechádzate po byte. Akurát, že to môže vidieť aj budúci kupujúci a teda sa skôr rozhodnúť, že nehnuteľnosť je vhodná presne pre neho.
  4. Právne služby. Toto je veľmi dôležitý bod. Potrebujete mať vypracovanú kvalitnú zmluvu a zabezpečené, že na kataster budete mať všetky podklady presne tak, ako potrebujete.
    Kvalitná realitná kancelária má vlastných zazmluvnených právnikov, ktorí sú Vám plne k dispozícii. Takže nemusíte hľadať rôzne služby na rôznych miestach a čakať, kto bude mať kedy čas. Všetko máte ne jednom mieste, v jednej kancelárii.
  5. Individuálny prístup. Predstavte si, že Vy ako predávajúci máte svoje predstavy a očakávania a kupujúci má svoje. Neviem si predstaviť komunikovať všetky tie záležitosti, ktoré môžu z rôznych predstáv a očakávaní vyplývať. Chce to čas, tréning v komunikácii a trpezlivosť.
    Presne preto je tu realitná kancelária, aby Vám urobila prostredníka medzi Vašimi požiadavkami a požiadavkami kupujúceho.
  6. Pri komunikácii sa na chvíľku zdržím. Rád Vám ujasním prečo je dobré mať na predaj a kúpu nehnuteľnosti sprostredkovateľa. Ide o komunikáciu. Možno ste prešli komunikačnými tréningom. Potom nemusíte čítať ďalej. A môže byť, že v komunikácii trénovaní nie ste. Vtedy by sa mohlo stať, že niektorí kupujúci, nazvem ich „vyjednávači“ skúšajú na predávajúcich rôzne fintičky, ako a kde znížiť cenu aj za banality.
    Kvalitný realitný maklér má vynikajúce vyjednávacie schopnosti a teda doslova spraví nárazníkovú zónu medzi Vami a možnými špekulantmi.
Presne toto sú dôvody, prečo odporúčam realizovať nákup a predaj nehnuteľnosti cez kvalitnú realitnú kanceláriu.
 
Kedykoľvek nás kontaktujte

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií