Všetko okolo nás je dynamické, takže aj my sa musíme hýbať, a to každou časťou svojho JA

17.08.2020
Narodila sa vo Zvolene a s chvíľkovým „medzipristátím“ pri Nitre zakotvila v Banskej Bystrici. Už niekoľko rokov je úspešnou absolventkou vysokej školy, ale priznala sa nám, že sa cíti ako večný študent a vo svojom živote sa neustále vzdeláva.


"Keď neštudujem, tak pracujem, keď nepracujem tak študujem. Alebo inak povedané, snažím sa s vedomosťami stále posúvať ďalej, veď všetko okolo nás je dynamické, takže aj my sa musíme hýbať a to každou časťou svojho JA."


Medzi prácou a štúdiom sa aj s partnerom venujú dvom malým a predsa veľkým dievčatkám. "Staršia má 6 rokov a mladšia 1 rok, takže si stále vyžadujú pozornosť rodičov. Staršia má stále veľa otázok, chce sa vždy niečo nové dozvedieť, naučiť sa, vyskúšať, o všetkom chce vedieť. Hlavne aby vedela čo sa okolo nej deje. Zvedavá ako jej mama, ale ešte takým svojím detským štýlom. No a mladšia, tá skúša všetko čo okolo seba vidí, vnímavá viac ako by sme chceli."

V práci je v prvom rade finančnou sprostredkovateľkou, kde sa venuje celému finančnému trhu, t. j. od bežného účtu v banke, cez úvery, poistenie takmer všetkého a takmer všetkých, sporenie, až po investície do dlhopisov, akcií a iných finančných nástrojov.


   "Pravdupovediac, práve investície ma bavia naviac pretože sú z toho všetkého najťažšie. Zároveň sa venujem aj nehnuteľnostiam a prepájam tieto dva segmenty medzi sebou."


Ako dlho sa venuješ práci finančného sprostredkovateľa?

K práci finančného sprostredkovateľa som sa dostala ešte na vysokej škole. Tento rok mám pracovné okrúhle narodeniny. Bude to presne 10 rokov odkedy som si povedala, že veď vyskúšam a uvidím, či som schopná sa ešte vzdelávať popri skúškach a písaní seminárnych prác. Myslím, že ma to rýchlo chytilo, a to aj vďaka kolektívu, do ktorého som sa dostala. Mladí, otvorení ľudia s ktorými sme sa navzájom podporovali, posúvali a pomáhali si.


      "Mladí, otvorení ľudia, s ktorými sme sa navzájom podporovali, posúvali a pomáhali si."


Prečo je podľa teba dôležité vedieť rozumne zaobchádzať s financiami a kde na hodnotovom rebríčku sa nachádzajú u teba?

Financie? Sú dôležité, dennodenne sa s nimi stretávame. Rozumne zaobchádzať s financiami pre mňa znamená aj vedieť prečo mi prídu na účet a kde mi koľko odíde. Keď je v tomto jasno, môže sa človek posunúť ďalej, zmeniť niečo vo svojom živote, splniť si sen. Pre mňa to znamená dosiahnuť niečo hmotné do budúcna, či už pre seba alebo rodinu, nech to nie je len o tom mať plus a mínus na účte. To sa snažím učiť aj klientov a ukázať im ich možnosti.

Existuje nejaký špecifický dôvod prečo si si vybrala toto povolanie resp. ako to celé začalo?

Neviem o ničom špecifickom... Ako prvé som bola oslovená dvomi slečnami v podstate v mojom veku a ako druhé, študovala som financie, bankovníctvo a investície, tak si vravím, prečo to vedieť len teoreticky. Už na škole som vedela a cítila, že v oblasti, ktorú študujem chcem ostať.

Aké kvality má mať podľa teba dobrý finančný sprostredkovateľ resp. čo si najviac vážiš na kolegoch, sebe a na čom je potreba popracovať?

Všetci vravia, že musí byť komunikatívny, to určite, ale to sa vyžaduje všade, aj napriek dnešnej IT dobe a elektronickej komunikácii. Podľa mňa je oveľa dôležitejšie vedieť počúvať ľudí okolo seba. Tiež je vhodné mať analytické myslenie a zdravý úsudok. Vždy je na čom pracovať, v tejto práci sa to nedá škatuľkovať, veď každý klient je iný. Každý z nás kolegov je iný, a aj keď sa venujeme v podstate tomu istému, máme na to iný pohľad, a to je to najlepšie. Niekedy sa sama zamotám v kombináciách riešení otázok klienta. Stačí jedna otázka kolegyni a na svete môže byť nové riešenie,
alebo sa mi moje zamotané kombinácie rozmotajú.


     "Vždy je na čom pracovať, v tejto práci sa to nedá škatuľkovať, veď každý klient je iný."

 


Prečo práca pod záštitou Do Domčeka? V čom je pre teba táto spoločnosť iná?

Pod hlavičkou Do Domčeka riešim nehnuteľnosti. Spoločnosť vidím ako malú, ale zapálenú preto čo robí a chce bežnú službu robiť inak.
Finančné sprostredkovanie je zastrešené firmou, ktorá má podpísanú spolupráci so všetkými inštitúciami na finančnom trhu, ale aj tá nemenej napreduje.
Obe spoločnosti sa snažia odlíšiť sa od ostatných na trhu, robiť služby lepšie, neustále inovovať, zlepšovať, a to sa mi na tom páči. Klienti sú tiež stále náročnejší a treba sa prispôsobiť aj ich požiadavkám.


Čo ti dala skúsenosť s prácou s klientami? Kam ťa to posunulo, možno aj v súkromnom živote?

Práca s klientom ma naučila počúvať. Opýtať sa "prečo", vie aj 2 ročné dieťa, ale rozumieť odpovedi je druhá vec. To isté „prečo“ je v práci, je aj v partnerskom živote, je pri deťoch, akurát odpovede sú iné a ich porozumenie tiež.

 
"To isté „prečo“ je v práci, je v partnerskom živote, je pri deťoch, akurát odpovede sú iné a ich porozumenie tiež."
 

Ako pracuješ so spätnou väzbou od klientov?

Osobne si myslím, že akákoľvek spätná väzba je dôležitá. Pozitívna poteší, človek je vďačný, má dobrý pocit zo seba, svojej práce. Na druhej strane je negatívna, tá ma prinúti zamyslieť sa nad sebou. Práve kritika by mala byť o komunikácii, čo sa stalo, prečo sa stalo, prečo danú vec vnímam ako negatívnu.

Dávaš aj ty "spätnú väzbu" svojim klientom?

Vyslovene spätnú väzbu, v takej podobe ako ju dostávame my od klientov nie. Z našej strany je to vždy otázka komunikácie a profesionality...

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií