Na čo pred odchodom na dovolenku nezabúdať?

28.07.2023
Chystáte sa na dovolenku užiť si slnko a vodu pri mori alebo krásu hôr? Nech ste alebo plánujete svoju dovolenku kdekoľvek, myslite na to, že na istý čas odchádzate z domu, či bytu.
 
Medzi najčastejšie poistné udalosti v letnej sezóne patria živelné katastrofy - veterná smršť, krupobitie, záplavy, blesk. Teraz vám v hlave preblyslo, že to sa týka len tých, ktorí bývajú v rodinných domoch. Nie tak celkom. V prípade živelnej pohromy je viac ako pravdepodobné, že sa poškodí interiér domu a aj bytu. 
Stačí, že vám silný nápor vetra rozbije okno. 
Typickým príkladom sú tiež poškodené omietky, elektrospotrebiče, nábytok, ale do tejto kategórie patrí určite aj zaplavenie pivnice, poškodenie čerpadiel, kotlov atď., ktoré sú umiestnené v nebytových priestoroch vašej nehnuteľnosti. Takéto škody sú hradené z poistenia domácnosti, ak takéto poistenie máte. V opačnom prípade si sanáciu škôd musíte hradiť sami.
 
Druhým najčastejším živlom, ktorý vás zaručene nepríjemne prekvapí pri príchode domov z dovolenky je "nežiadaná návšteva". Osobné veci, šperky, elektrospotrebiče, peňažná hotovosť v dome a byte, ale aj bicykle, kosačky, rôzne náradie umiestnené mimo obytných priestorov sú zaručene lákadlom opustenej nehnuteľnosti. Aj proti krádeži je možné vašu domácnosť poistiť. 
 
Mysleli ste na to pred odchodom na dovolenku?
 
Užite si svoju dovolenku v pohode bez toho, aby ste museli riešiť v hlave otázku, čo je s vašou nehnuteľnosťou, keď nie je strážená, obývaná. 
 
Radi vám povieme viac na DO DOMČEKA - FINANČNÉ SPROSTREDKOVANIE

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií